Om Troldehøj

Troldehøj ligger på en pragtfuld stor grund med skrænter og bakker, hvor meget af den gamle beplantning og store sten er bevaret.

Fysiske rammer

Troldehøj er en moderne institution med gode fysiske rammer, ude som inde, det gør os til noget helt specielt.

 

Troldehøj består af seks små sammenhængende huse som hver er indrettet med et grupperum, to funktions rum, garderober og toiletter. De seks grupper er delt i to teams, en vuggestue og en børnehave.

Til huset hører der to store fællesrum, hvor det ene fungerer som samlingssted for alt omkring motorik, dans og musik samt husets faste morgensamling om fredagen. Det andet fællesrum er indrettet med scene til teater og som værksted til børn i alle aldre. Dvs. borde og stole i forskellige højder, samt forskellige materialer til fri afbenyttelse for grupperne.

Vi kan tilbyde børn og forældre et daginstitutions forløb fra 0 – 6 år, med glidende overgang fra vuggestue til børnehave. Vi flytter barnet i børnehave sammen med deres kammerater efter modenhed og alder. Vi giver mulighed for, at de lærer de nye voksne at kende i vante omgivelser.

Troldehøj er en rigtig familieinstitution, mange familier vælger at have alle deres børn hos os, på denne måde kan de få glæde af hinanden i en for mange familier travl hverdag.

Børnehuset Troldehøj er et stort et plans hus med en midtergang og to huse et i hver ende. 

Der er 3 stuer i hvert hus. I vuggestuen er der ca. 10-12 børn og 3 voksne på hver stue og i børnehaven ca. 20 børn og 3 voksne på hver stue. Børnetallet kan variere både i vuggestue og børnehave.

Hver stue har garderobe, depot, toilet m. pusleplads (kun i vuggestuen samt på en enkelt stue i børnehaven), en stor stue samt to tilstødende rum.

Udover fælles indgang, er der også egen indgang til alle stuer.

Vores legeplads forsøger vi at holde i naturmaterialer, og langsomt men sikkert skal den være indrettet til at kunne tilgodese legebehovet hos børn i alderen 0 - 6 år.